TIBI BÁCSI ELMENT

Dömper kupa 2007.01 (57)

Tegnap láttam meg a hírt, ami azonnal megdöbbentett. Régóta tudtam már, hogy gyengélkedik, mert leányával és unokájával beszéltünk. 

A mindenki TIBI BÁCSIJA, mert csak nagybetűvel tudom leírni a nevét itthagyott bennünket.

Valahol mindig példaképnek tekintettem őt. Határozottsága, pontossága, igazságérzete és szókimondása utánozhatatlan volt. 

Kisgyerek voltam még, mikor megismertem. Számtalanszor vitt haza bennünket autójával. Minden alkalommal komolyan beszélt velünk az élet nagy dolgairól, és hogy vegyük komolyan a vízilabdát. Mindig mondta, hogy “vagy csinálod, vagy nem, de ha csinálod, akkor azt teljes szívvel.” Tibi fiával is ugyanolyan keményen és határozottan beszélt, mint velünk, majd az évtizedek múlásával Botond unokájával is, akinek edzője lehettem egy rövid ideig.

Évtizedekig technikai vezető, és minden más is volt a kecskeméti vízilabdában.

Az a fantasztikus szeretet ami belőle áradt, az pótolhatatlan. Ahogyan ő tudta nézni unokáját a mérkőzések közben és csak úgy általában is, arról könyveket lehetne írni. Minden meccsen kint volt. Minden meccset, edzést, amit csak tudott, végignézett. Számára a fiatalok között lenni az az élet maga volt. Nagyon sokszor jött velünk meccsre, kupákra. Szóltam Neki, hogy TIBI BÁCSI tudnál segíteni? Már ugrott is és kérdezte, hogy “mit segítsek kisfiam”.

Egy történet, ami nagyon jellemző volt rá. 

Boti unokája Komáromban csinált valami butaságot a mérkőzésen, és mikor kijött a vízből, akkor kapott egy kisebb tockost a nagypapától. A játékvezető megállította a meccset, hogy megkérdezze, hogy miért veri a gyereket? Erre TIBI BÁCSI hangosan közölte, hogy “nagypapai jogom van hozzá, ha kell”. Óriási nevetéssel zárult az incidens.

Rengetegszer ellátott tanácsokkal az élet dolgaiban, de a szakmába, a vízilabdába soha nem szólt bele. Minden edző, vezető ilyen embert szeretne maga mellé, mint TIBI BÁCSI!

Nagyon nehéz lehet most gyermekeinek, unokáinak és rokonainak, ehhez erőt és kitartást kívánok!

Kecskemét, 2018.12.30.

Simon Gábor