Köszönet Helm András előadásáért!

Tegnap este tartotta meg Helm András előadását Gergelyfi Róbert segítségével a májusban elvégzett vizsgálatokkal kapcsolatban. Akkor 50 gyermek antropometriai vizsgálatát tudtuk elvégeztetni a Testnevelési Főiskola Terhelésélettani Laboratóriumával. Ezeknek a vizsgálatoknak az eredményeiről, későbbi lehetséges teendőiről, következményeiről, valamint élettani hatásairól hallhatottunk kimerítő előadást.

Helm András előadás közben.

A jelenlévő szülők az előadás után nyíltan kérhették saját gyermekük vizsgálatának részletes elemzését, amiből nem csak azt tudhatták meg, hogy milyen magas lesz, mennyi a csont, izomszázaléka, mennyire terhelhető, vagy éppen van e súlyfeleslege, de bármilyen kérdésre válaszoltak az urak.

A Kecskeméti Sportiskola Vízilabda szakosztálya a vízilabda egyesületek közül másodikként végeztette el ezeket a méréseket sportolóin. A másik egyesület az Eger vízilabda szakosztálya.

Természetesen a továbbiakban is szeretnénk a kapcsolatot tartani, és kiterjeszteni a vizsgálatokat azokra a sportolóinkra is, akik nem tudtak jelen lenni a májusi vizsgálaton, illetve már azon a szinten vannak, hogy csapatban játszanak.

A jelenlévő Nagypál Sándor alpolgármester úr, annak az elképzelésének adott hangot, hogy szeretné, ha a városban sportoló gyermekeket is ennek a vizsgálatnak vetnék alá. Ezzel a vizsgálattal irányítani lehetne a fiatalokat a különféle sportágak között, mivel nagy valószínűséggel megmondható, hogy mely sportágra alkalmas, melyre nem.

A mai világban szinte elképzelhetetlen, de legalábbis nagyon ritka, az a hivatástudat, elkötelezettség, ami ezeket a sportért, a gyermekekért tenni akaró embereket jellemzi. Bizonyíték erre, hogy ezt az előadást teljesen ingyen adták, és még az utazási költséget sem kérték el.

 

NAGYON KÖSZÖNJÜK AZ ELŐADÁST!

 

A végén a további vizsgálatokról és lehetséges oktatásról is sikerült megbeszélést folytatni, mellyel szeretnénk minél magasabb színvonalon edzeni a nálunk sportoló gyermekeket.

Az alábbi honlapon bővebb információ kapható:

http://www.mitsportoljak.hu/

Kecskemét, 2012. október 11.

 

Simon Gábor

vezetőedző